Indonesische gado gado

Indonesische gado gado

Vandaag deel ik met jullie een receptje voor gado gado. Een heerlijk en gezond gerecht uit de Indonesische keuken. Ik heb wel eens gado gado gegeten uit een pakje, maar dat is toch net even wat anders dan de traditionele gado gado.

De traditionele versie bestaat uit verschillende knapperige groenten, rijst, gekookte eieren, pindasaus en kroepoek. De pindasaus in dit gerecht is erg belangrijk, dus het is het lekkerst om deze zelf te maken of bij de toko te halen (bijvoorbeeld van karangsari). Ik was vooraf erg benieuwd wat ik er van zou vinden, maar het is zeker iets wat ik vaker ga maken.

Indonesische gado gado

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 300 gr rijst
  • 6 eieren
  • 200 gr sperziebonen, gedopt
  • 200 gr gesneden witte kool
  • 1 winterpeen, in slierten (geschaafd met de kaasschaaf)
  • 100 gr tauge
  • 1/2 komkommer, in stukjes
  • pindasaus (kant en klaar of zelf gemaakt)
  • gebakken uitjes
  • cassave kroepoek

Hoe maak je het?

  1. Kook de rijst in 10 minuten gaar, giet af en laat nog 10 minuten staan.
  2. Kook ondertussen de eieren in kokend water in 10 minuten hard.
  3. Ondertussen kook je ook de sperziebonen. Na 5 minuten koken voeg je de slierten winterpeen en witte kool toe. Kook dit nog 3 minuten. Voeg tot slot ook de taugé toe en laat deze nog 1 minuut meekoken. Giet de groente af.
  4. Verwarm de pindasaus.
  5. Pel de eieren en snij ze in de lengte doormidden.
  6. Maak je bord op met een lepel rijst, een lepel groente, de gekookte eieren en komkommer stukjes. Schep wat satesaus er over heen en bestrooi met gebakken uitjes.

Lekker met cassave kroepoek.

 

Koolhydraatarme variant

Je kunt ook een koolhdyraatarme variant van dit recept maken door de rijst te vervangen door bloemkoolrijst en deze koolhydraatarme pindasaus te maken. Uiteraard wel de cassave kroepoek en de gebakken uitjes weglaten!

0/5 (0 Reviews)

Related Posts

Kip kerrie met bloemkoolrijst (koolhydraatarm)

Kip kerrie met bloemkoolrijst (koolhydraatarm)

Vandaag weer een lekker en koolhydraatarm gerecht: kip kerrie met bloemkoolrijst. Een kleurrijk gerecht vol met gezonde vitamines. Je zet het binnen een half uur op tafel, dus een ideale maaltijd voor door de weeks. Ik had de bloemkoolrijst dit keer kant en klaar gekocht, […]

Koolhydraatarm: Kipfilet met courgettesaus en tomatensalade

Koolhydraatarm: Kipfilet met courgettesaus en tomatensalade

Vandaag kipfilet met courgettessaus en tomatensalade, een koolhydraatarm gerechtje (geïnspireerd door een receptenkaartje van de Lidl) Een heerlijke en gezonde maaltijd, met stiekem heel veel groente er in verwerkt. Deze maaltijd zit boordevol vitamines en eiwitten en past dus goed in een koolhydraatarm dieet. Wanneer je […]



1 thought on “Indonesische gado gado”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *