Kip kerrie met bloemkoolrijst (koolhydraatarm)

Kip kerrie met bloemkoolrijst (koolhydraatarm)
  1. Vandaag weer een lekker en koolhydraatarm gerecht: kip kerrie met bloemkoolrijst. Een kleurrijk gerecht vol met gezonde vitamines. Je zet het binnen een half uur op tafel, dus een ideale maaltijd voor door de weeks. Ik had de bloemkoolrijst dit keer kant en klaar gekocht, dus die was zo klaar. Wil je de bloeumkoolrijst zelf maken? Dan vindt je hier het recept: bloemkoolrijst.

De kipkerrie-saus maakte ik uiteraard zelf. Supereasy en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Je kunt zelf kiezen welke groente je er aan toe voegt. Ik ging voor 3 kleuren paprika’s, dat maakt het gerecht lekker zomers om te zien. Je kunt er eventueel ook nog wat stukjes verse ananas aan toevoegen (let op! Dat maakt het alleen niet meer koolhydraatarm).

Wat heb je nodig? 

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, 1 gele en 1 groene, in blokjes
  • 2/3 kipfilets
  • 2 eetlepels amandelmeel
  • 0,5 ltr kippenbouillon
  • 5 eetlepels kerriepoeder
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • snufje chili poeder
  • scheutje slagroom
  • peper en zout
  • bloemkoolrijst (bijv. deze van de Lidl)

Hoe maak je het? 

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout.
  2. Pak een hapjes of wokpan en fruit de ui in wat olijfolie. Voeg vervolgens de kipstukjes toe en bak deze gaar.
  3. Als de kip bijna gaar is, voeg je de paprikablokjes toe en bak je deze mee.
  4. Daarna kruid je alles met de kerriepoeder, doe de knoflook erbij en eventueel een snufje chilipoeder.
  5. Voeg vervolgens ook het amandelmeel toe en bak al roerend even mee, zodat het amandelmeel goed verdeeld is.
  6. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en roer net zo lang tot er een gladde saus ontstaat. Je kunt eventueel wat bouillon overhouden, als je niet te dunne saus wilt. Is de saus te dik voeg dan nog wat extra bouillon toe.
  7. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 10-15 minuutjes koken.
  8. Maak de saus romiger door een scheutje (soja) kookroom toe te voegen.
  9. Kook ondertussen de bloemkoolrijst 1 minuutje in kokend water. Roer even door en giet af.
  10. Serveer de kipkerrie met de bloemkoolrijst.


4 thoughts on “Kip kerrie met bloemkoolrijst (koolhydraatarm)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *