Koolhydraatarm: Bloemkoolrijst met kip stroganoff

Koolhydraatarm: Bloemkoolrijst met kip stroganoff

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ook dit jaar hoop ik weer veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten met jullie te delen. Vandaag een receptje voor bloemkoolrijst met kip stroganoff. Een receptje die tegelijkertijd lekker is en koolhydraatarm.

Tegenwoordig is het erg gewild om koolhydraatarm te eten. Wij proberen (zeker na de feestdagen) komende periode ook de koolhydraten wat te minderen. Het is erg simpel om tijdens je avondmaaltijd te kijken naar dingen die je kunt vervangen of weglaten.

Zoete aardappel in plaats van aardappel, courgetti in plaats van spaghetti en bloemkoolrijst in plaats van gewone rijst. Dat laatste hadden we nog nooit geprobeerd, dus ik was erg benieuwd maar het was erg lekker. Zeker in combi met deze heerlijke kip stroganoff. Eet smakelijk!

Ik heb ook nog meer koolhydraatarme recepten op mijn website. Benieuwd? Kijk dan hier: Koolhydraatarme recepten.

Kip stroganoff met bloemkoolrijst

Wat heb je nodig (voor 4 personen)

  • 1 kleine bloemkool
  • 400 gram kipfilet (in blokjes)
  • 1 bakje champignons
  • 1 rode paprika (in stukjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 150 ml creme fraiche
  • 140 gram passata di pomodori (bijv. AH Basic)
  • paprikapoeder
  • zout en peper
  • olijfolie
  • Keukenmachine (of staafmixer)

Hoe maak je het?

  1. Hak de bloemkool in grove stukken en maal fijn in een keukenmachine tot ongeveer de grootte van een rijstkorrel(je kunt hiervoor ook de stronk gebruiken). Je kunt ook een staafmixer gebruiken, dit neem alleen wat meer tijd in beslag omdat je kleinere hoeveelheden per keer kunt doen.
  2. Verhit een scheutje olie of boter in een braadpan en fruit de gesnipperde ui.
  3. Kruid de kipfilet met zout, peper en paprikapoeder en voeg deze toe als de ui glazig is. Bak de kipstukjes rondom bruin.
  4. Voeg daarna de paprikastukjes en champignons toe. Bak deze kort op hoog vuur en laat vervolgens op laag vuur even garen.
  5. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg tot slot de creme fraiche toe. Maak de saus eventueel wat pittiger met een paar druppels tabasco. Laat het geheel onder constant roeren warm worden.
  6. Ondertussen verhit je een klein scheutje olijfolie in een wok. Voeg de bloemkoolrijst toe. Bak de rijst 1 minuut al roerend door. Bestrooi ondertussen met wat paprikapoeder.

Serveer de kip stroganoff met de bloemkoolrijst.

3.4/5 (31 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Kip kerrie met bloemkoolrijst (koolhydraatarm)

Kip kerrie met bloemkoolrijst (koolhydraatarm)

Vandaag weer een lekker en koolhydraatarm gerecht: kip kerrie met bloemkoolrijst. Een kleurrijk gerecht vol met gezonde vitamines. Je zet het binnen een half uur op tafel, dus een ideale maaltijd voor door de weeks. Ik had de bloemkoolrijst dit keer kant en klaar gekocht, […]

Hollandse erwtensoep (snert)

Hollandse erwtensoep (snert)

Vandaag een recept voor echte Hollandse kost: snert (oftewel erwtensoep). Met die koude dagen vorige week had ik ineens zo’n enorm zin in erwtensoep. En het lekkerst is natuurlijk om die zelf te maken. Dus afgelopen weekend heb ik een grote pan erwtensoep gemaakt. Het kost even wat […]



4 reacties op “Koolhydraatarm: Bloemkoolrijst met kip stroganoff”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *