Vandaag weer een recept voor een wereldgerecht en dit keer één uit de Mexicaanse keuken. Ik ben dol op de Mexicaanse keuken! Ik hou van de smaakvolle en pittige gerechten. Zo ook deze heerlijke enchiladas. Enchiladas zijn opgerolde wraps gevuld met vlees, groente, tomatensaus en pittige kruiden, bedekt met kaas. De gevulde wrap laat je vervolgens garen in de oven, zodat alle smaken er goed intrekken. Enchilada betekent letterlijk dat je er chilipeper aan toevoegt. Omdat dit voor kids te pittig kan zijn, kun je er ook geen of minder chilipoeder er aan toevoegen.
Als vulling heb ik gekozen voor kipfilet en paprika, maar je kunt ook kiezen voor gehakt en/of andere groenten.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
- 500-600 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 4 grote wraps
- 2 paprika’s (2 rode of 1 rode en 1 gele)
- blik tomatenblokjes (400 gr)
- geraspte kaas
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl komijnpoeder
- chilipoeder naar smaak
- zout en peper
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de kipfilet in blokjes en breng de kip op smaak met de kruiden.
- Snij de paprika in blokjes, snipper de ui en pers de knoflook.
- Bak de kipblokjes in een hapjespan (met wat olijfolie) rondom bruin. Voeg daarna de ui en knoflook toe. Bak tot slot de paprikastukjes even mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en eventueel nog wat extra kruiden. Laat de saus een paar minuten pruttelen.
- Verdeel het kipmengsel over de wraps. Rol de wraps op en leg ze in een licht ingevette ovenschaal. Bestrooi de wraps met de geraspte kaas. Zet de schaal met enchiladas in de oven voor 15-20 min.