Wereldgerecht: Kipfilet Romana met pasta

Wereldgerecht: Kipfilet Romana met pasta

Vandaag een recept voor kipfilet Romana, een heerlijk Italiaans pastagerecht met kip en paddenstoelen-roomsaus. Toen ik nog met pakjes en zakjes kookte, maakte ik regelmatig kipfilet Romana van Knorr. Ik ben dol op Italiaans eten, dus dit past helemaal in mijn straatje. Met dit makkelijke recept heb je geen maaltijdpakket nodig, maar maak je het gewoon lekker zelf.  In een mum van tijd heb je een heerlijke maaltijd op tafel die niet onder doet voor een gerecht van een echte Italiaanse trattoria. Oké misschien een beetje, want zij maken ook zelf de pasta en dat is uiteraard nog lekkerder.

Ik vind een dikkere saus vaak wat lekkerder, dus maak ik eerst een roux voor ik de slagroom toe voeg. Dat zorgt er voor dat je een lekkere gebonden saus krijgt. Als je dit te veel gedoe vindt of het ook prima vindt om wat dunnere saus te hebben kun je het ook zonder roux doen. Fruit dan de ui en knoflook in een scheutje boter of olie, voeg daarna meteen de slagroom toe en laat nog even inkoken.

Wil je qua groenten liever wat anders of eens afwisselen dan kun je eventueel ook spinazie, prei of courgette toevoegen en bijvoorbeeld de cherry-tomaatjes weg laten. Bak de groenten tegelijk mee met de champignons. Scroll snel beneden voor het recept.

 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 500 gram kipfilet, in stukken
  • 1 bakje (kastanje)champignons, in plakjes
  • 250 gram cherry-tomaatjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zakje gemengde sla
  • 250 gram slagroom
  • 350 gram pasta (tagliatelle of schelpjes)
  • scheutje olijfolie
  • 50 gram boter
  • paar eetlepels bloem
  • 2 tl paprikapoeder
  • droge of verse kruiden zoals tijm, basilicum en peterselie
  • zout en peper

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el water
  • 0,5 tl knoflookpoeder
  • 1 tl peterselie

Hoe maak je het?

  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kruid de stukken kipfilet met zout, peper en paprikapoeder. Bak de stukken kipfilet in een scheutje olijfolie. Als de kipfilet rondom bruin is laat je het nog 5 tot 10 minuten op middelhoog vuur garen. Voeg op het laatst de champignons toe en laat deze even meebakken. Haal de pan vervolgens van het vuur.
  3. Fruit de gesnipperde ui en knoflook in 50 gram boter. Voeg de bloem toe en blijf goed roeren, zodat het een soort roux wordt. Doe daarna de slagroom erbij en blijf roeren. Doe er ook nog wat gedroogde of verse kruiden bij zoals tijm, basilicum en peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Als het geheel goed gemengd is laat je de saus nog even pruttelen.
  4. Meng de ingrediënten voor de dressing en roer deze door de sla.
  5. Voeg tot slot de stukken kipfilet, champignons en de cherry-tomaatjes toe aan de roomsaus. Laat nog heel even opwarmen.

Serveer de pasta met de kipfilet-roomsaus en de salade.

 

Voor andere hoofdgerechten kijk je hier: Hoofdgerechten

2.7/5 (7 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Wereldgerecht: Zuid-Afrikaanse Bobotie

Wereldgerecht: Zuid-Afrikaanse Bobotie

Wie kent ze niet.. de wereldgerechten van Knorr? Heerlijk als je even inspiratieloos bent voor het avondeten. Toch kun je de meeste gerechten prima zelf maken. Zoals bijvoorbeeld dit recept voor bobotie. Een heerlijke Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt, sperziebonen en appel. Deze bobotie met sperziebonen […]

Pasta met pompoen, champignons en saucijs

Pasta met pompoen, champignons en saucijs

Vandaag, zo vlak voor de kerst, een heerlijke pasta voor in de winter of herfst: pasta met pompoen, champignons en saucijs. Alleen al om te zien is het een superleuk gerecht. Het is ook nog eens makkelijk te maken en supergezond. Pompoen bevat namelijk veel […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *