Romige kip kerrie

Romige kip kerrie

Hierbij een heerlijk recept voor romige kip kerrie met rijst. Heel anders dan de kip kerrie van Chicken Tonight, maar eigenlijk nog veel lekkerder. Lekker puur en het is ook nog eens een stuk gezonder en helemaal niet zo ingewikkeld om te maken. Heerlijk met witte basmati-rijst en wat cashewnoten.

Je kunt het recept uiteraard aanpassen zoals je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld de prei of champignons weglaten en in plaats daarvan sperzieboontjes toevoegen. Ook kun je de room weglaten, maar dan is het uiteraard geen romige kip kerrie. En dat vinden wij juist wel erg lekker!

Tip: heb je nog wat saus over dan kun je dit eventueel de volgende dag ook nog gebruiken voor op een broodje. Heerlijk een zelfgemaakt broodje kip kerrie.

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 3 kipfilets, in blokjes
  • 1 grote prei, in ringetjes
  • 1 groene paprika, in stukjes
  • 1 of 2 uien, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 bakje champignons, in plakjes
  • 200 ml (kook)room
  • 1/2 bouillonblokje opgelost in 150 ml. gekookt water
  • 1 eetlepel bloem
  • olijfolie
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • peper en zout
  • evt handje cashewnoten (ongezouten)
  • 300-400 gr (basmati)rijst

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verwarm olijfolie in een hapjespan en bak hierin eerst de ui en knoflook glazig, voeg vervolgens de kip toe en bak deze bruin en gaar.
  3. Voeg de paprika, prei en champignons toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
  4. Roer een eetlepel bloem door het mengsel en bak kort mee. Voeg de bouillon toe.
  5. Roer de kookroom door de saus en breng op smaak met de kerriepoeder, nootmuskaat, peper en zout.
  6. Laat het geheel nog even doorkoken.

Serveer de kip kerrie met de gekookte rijst en garneer eventueel met wat cashewnoten.

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Koolhydraatarm: Kip kerrie met bloemkoolrijst

Koolhydraatarm: Kip kerrie met bloemkoolrijst

Vandaag weer een lekker en koolhydraatarm gerecht: kip kerrie met bloemkoolrijst. Een kleurrijk gerecht vol met gezonde vitamines. Je zet het binnen een half uur op tafel, dus een ideale maaltijd voor door de weeks. Ik had de bloemkoolrijst dit keer kant en klaar gekocht, […]

Wereldgerecht: Zuid-Afrikaanse Bobotie

Wereldgerecht: Zuid-Afrikaanse Bobotie

Wie kent ze niet.. de wereldgerechten van Knorr? Heerlijk als je even inspiratieloos bent voor het avondeten. Toch kun je de meeste gerechten prima zelf maken. Zoals bijvoorbeeld dit recept voor bobotie. Een heerlijke Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt, sperziebonen en appel. Deze bobotie met sperziebonen […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *