Koolhydraatarm

Koolhydraatarm

Wil je graag minder koolhydraten en dus koolhydraatarm eten? Echter dat kan soms nog best even zoeken zijn om de juiste mix op je bord te krijgen. Wat eet je wel en wat niet? Hieronder vind je de lekkerste low-carb gerechten, vol groente en goede vetten.

Geen pasta, brood en rijst

‘Koolhydraten’ is een verzamelnaam voor zetmeel en verschillende soorten suikers. Minder koolhydraten eten en goed variëren kan prima. Laat onder andere pasta, brood, rijst en aardappelen vaker links liggen. Vervang deze koolhydraatrijke producten door veel verse groente, eieren en andere koolhydraatarme ingrediënten die veel eiwitten en goede vetten bevatten. Bijvoorbeeld valt te denken aan kip, zaden en vette vis als zal of makreel.

Wat wel?

Begin de dag met een eitje met rookvlees, kwark met noten of een smoothie en maak bijvoorbeeld een frisse salade als lunch. ‘s Avonds kun je vlees of vis met groenten eten, zoals zalm uit de oven met broccoli of gegrilde kipfilet met sperzieboontjes. Lekker koolhydraatarm!

Lunch:

Hoofdgerechten: