Gevulde courgette

 

Benodigdheden (voor 3 a 4 personen):
4 courgettes
200 gr runder of lamsgehakt
1 ui, gesnipperd
4 tomaten, 2 in stukjes en 2 in plakjes
150 gr (parel)couscous
1 tablet voor kippen of groentebouillon
2 eetl olijfolie
1/2 bakje ricotta
evt een zakje krieltjes

Bereiding:
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Was de courgettes en schraap het vruchtvlees er uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes en strooi er wat zout over heen.
3. Bereid de (parel)couscous volgens de verpakking met een bouillontablet.
4. Verhit 1 eetl olijfolie in een grote wok of hapjespan. Fruit de en bak deze met het rundergehakt rul en bruin in ongeveer 5 minuten. Voeg de stukjes tomaat en het vruchtvlees van de courgette toe en bak nog een minuutje of 3 mee.
5. Breng het mengsel op smaak met peper, zout. Schep de ricotta en couscous door het mengsel.
6. Vul de courgettes met het mengsel uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Verdeel de plakjes tomaat er over en besprenkel de courgettes met een beetje olijfolie.
7. Bak de gevulde courgettes 25 minuten in de oven.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *