Gegratineerde bloemkool

Gegratineerde bloemkool

Vandaag een recept voor gegratineerde bloemkool. Als kind aten we thuis regelmatig bloemkool met aardappels en vlees. Ik vond het al stinken als het werd gekookt, dus zelf maakte ik het vrijwel nooit. Tot ik pas een receptje tegen kwam van gegratineerde bloemkool, dat leek me wel leuk om te proberen. En met succes, want op deze manier vind ik bloemkool echt een stuk lekkerder! Ik heb het receptje naar eigen inzicht nog wat aangepast en uitgeprobeerd en ik vond het heerlijk.

Als je mozzarella gebruikt om te gratineren is het ook nog eens gezond en calorie-arm. De laatste tijd zie ik ook steeds vaker gerechtjes voorbij komen met bloemkoolrijst of bloemkool als pizza-bodem. Ik ben erg benieuwd hoe dat smaakt, dus dat ga ik binnenkort ook eens proberen. Hebben jullie dat al eens geprobeerd? Wat zijn jullie tips?

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 1 grote bloemkool
  • 1 bol mozzarella
  • eventueel geraspte kaas
  • 2 tl oregano of tijm

Hoe maak je het?

  1. Zet de ovengrill aan.
  2. Snij de bloemkool in roosjes en kook in 8 minuten beetgaar.
  3. Giet de bloemkool af en schep in een ovenschaal.
  4. Verdeel de plakjes mozzarella er over heen. Verdeel eventueel ook nog wat geraspte kaas er over. Strooi tot slot de oregano er over.
  5. Bak de bloemkoolschotel in de oven af in ongeveer 10 minuten.

Variatie-tip: Ook lekker met plakjes tomaat of wat tapenade van zongedroogde tomaat onder de mozzarella.

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Koolhydraatarm: Kip kerrie met bloemkoolrijst

Koolhydraatarm: Kip kerrie met bloemkoolrijst

Vandaag weer een lekker en koolhydraatarm gerecht: kip kerrie met bloemkoolrijst. Een kleurrijk gerecht vol met gezonde vitamines. Je zet het binnen een half uur op tafel, dus een ideale maaltijd voor door de weeks. Ik had de bloemkoolrijst dit keer kant en klaar gekocht, […]

Koolhydraatarm: Bloemkoolrijst met kip stroganoff

Koolhydraatarm: Bloemkoolrijst met kip stroganoff

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ook dit jaar hoop ik weer veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten met jullie te delen. Vandaag een receptje voor bloemkoolrijst met kip stroganoff. Een receptje qR tegelijkertijd lekker is en koolhydraatarm. Tegenwoordig is het erg gewild om koolhydraatarm te eten. Wij […]Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *