Vitello tonnato

Vitello tonnato

Hierbij het tweede beloofde kerstgerechtje met vis, namelijk vitello tonnato. Een ontzettend lekker en feestelijk voorgerechtje, wat ook nog eens makkelijk te maken is.

Vitello tonnato is een voorgerecht wat zijn oorsprong vindt in de Italiaanse keuken. Klassieke vitello tonnato is gemaakt van plakjes kalfsvlees met een dikke romige saus gemaakt van tonijn uit blik. Vlees en vis, kalf en tonijn. Het klinkt als een rare combinatie, maar de smaak is subliem.

In restaurants bestel ik ik vitello tonnato regelmatig als voorgerechtje, maar ik had het nog nooit zelf gemaakt. Ik vraag me nu af waarom, want het is echt heel makkelijk. In plaats van kalfsvlees gebruikte ik fricandeau. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de tonijnmayo maken en dat is in een minuutje gepiept. Eventueel kun je dit vooraf al maken, dan hoef je alleen nog maar de borden op te maken als je gasten er zijn. De tonijnmayo maakte ik van tonijn (uiteraard) en van ansjovis, dit maakt de tonijnmayo lekker zoutig. Maak het af met kappertjes en een plukje rucola en klaar is je feestelijke voorgerecht. Hiermee steel je de vast de show!

Vitello tonnato

Wat heb je nodig? (voor 8 personen)

  • 1 blik tonijn (in olijfolie) uitgelek
  • 4 ansjovisfilet uit blik (in olie)
  • 5 el mayonaise
  • citroensap
  • 2-3 pakjes gebraden fricandeau (vleeswaren)
  • 4 el kappertjes
  • 1 zakje rucola

Hoe maak je het?

  1. Pureer in een kom de tonijn, ansjovis en mayonaise met de staafmixer.
  2. Druppel wat citroensap er bij en roer dit door.
  3. Verdeel de plakken fricandeau over het bord en druppel de tonijnsaus er over heen.
  4. Bestrooi met kappertjes. Garneer met rucola
0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Pasta met zalm, spinazie en tomaat

Pasta met zalm, spinazie en tomaat

Vandaag deel ik met jullie een recept voor pasta met zalm, spinazie en tomaatjes. Een lekker en makkelijk gerecht wat bijna iedereen wel lust. Perfect voor een door de weekse dag als je geen zin of tijd hebt om lang in de keuken te staan. […]

Pasta carbonara met makreel en courgette

Pasta carbonara met makreel en courgette

Vandaag deel ik met jullie een heerlijk pasta-gerecht, namelijk pasta carbonara met makreel en courgette. Carbonara is een echt Italiaans gerecht wat oorspronkelijk komt uit Lazio. De naam carbonara verwijst naar de kolenbranders, die dit gerechtje vroeger tijdens hun schafttijd zouden eten. Het is een makkelijk gerecht met […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *