Romige pasta ovenschotel

 

Benodigdheden (voor 4 personen):
1 ui
2 teentjes knoflook
300 gram gehakt
2 rode paprika’s
1 courgette
evt 1 rode peper
pak of fles tomato fritto (330 ml)
300 gr (volkoren) penne
1 tl basilicum (of verse blaadjes)
1 tl oregano
0,5 tl thijm
zout en peper
1 bekertje creme fraiche
100 gr geraspte kaas
evt rucola en tomaat

Bereiding (20 min bereidingstijd, 25 min oventijd): 
1. Verwarm de oven voor op 180 C.
2. Snipper de ui, pers de knoflook en snij de courgette, paprika’s en rode peper (zonder zaadjes) in kleine stukjes.
3. Kook de penne in ruim water beetgaar.
4. Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit de ui en knoflook, voeg vervolgens de kruiden en het gehakt toe en bak deze rul.
5. Voeg de paprika, courgette en evt rode peper toe en bak deze nog 6 minuten mee.
6. Giet de penne af en meng het gehaktmengsel met de penne, tomato fritto en creme fraiche.
7. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
8. Schep het mengsel in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
9. Zet de ovenschotel in de oven en bak in ongeveer 25 minuten gaar.

Lekker met een frisse salade van rucola, dressing en tomaat.

0/5 (0 Reviews)

3 reacties op “Romige pasta ovenschotel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *