Pasta pesto met zwarte knoflook

Pasta pesto met zwarte knoflook

Hierbij deel ik een recept met jullie voor Pasta Pesto. Less is more zeggen ze wel eens en dat is voor dit gerecht zeker waar. Soms kan eenvoudig eten zo ontzettend lekker zijn. Pasta pesto is het lekkerst als je zoveel mogelijk gebruik maakt van verse ingrediënten. Dus verse basilicum, zelf geraspte kaas, pijnboompitjes, een goede olijfolie en als verrassing zit er in deze pesto geen witte maar zwarte knoflook. Deze zwarte knoflook kreeg ik in de Foodybox van de Kroon op het Werk.

Zwarte knoflook is van oorsprong een Zuid Koreaans product. Het is gemaakt van witte knoflook waarbij de bol 3 weken in de oven worden gefermenteerd. Door dit proces wordt de bol zwart en zacht en krijg je een uniek en zachte smaak. Door het fermenteren komen er meer anti-oxidanten vrij, dus zwarte knoflook is ook nog eens gezonder dan witte knoflook. Het is een heerlijke smaakmaker, maar dan zonder de heftige knoflooksmaak of geur. Je kunt er vlees of vis mee op smaak brengen, maar het ook gebruiken als smaakversterker in soepen, wokgerechten, pesto en noem maar op.

Naast dat deze pasta pesto erg lekker is, is hij ook lekker snel klaar. Daarna hoef je alleen nog de spaghetti te koken en eventueel wat garnering toe te voegen. Ik vond het lekker om rucola en tomaatjes gebruiken, maar deze kun je eventueel ook weg laten of vervangen door iets anders. Gebakken spekjes bijvoorbeeld. Overgebleven pesto kun je een aantal dagen bewaren in de koelkast in een potje met wat extra olijfolie er over heen.

 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 350 gram spaghetti
  • bakje cherrytomaatjes, tomaatjes door de helft
  • zakje rucola

 

Voor de pesto:

  • 2 el pijnboompitten
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 2 tenen zwarte knoflook 
  • 30 gram verse basilicum
  • 7 el olijfolie extra vierge
  • evt. zout en peper

 

Hoe maak je het?

  1. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking klaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
  2. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  3. Maal de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, basilicum en olijfolie in een keukenmachine of met behulp van een staafmixer tot pesto. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Roer de pesto en eventueel wat kookvocht door de spaghetti.
  5. Garneer de paste pesto met rucola en de cherrytomaatjes.
5/5 (1 Review)

Vergelijkbare berichten

Shakshuka met feta

Shakshuka met feta

Vandaag deel ik een vegetarisch recept van Shakshuka met jullie, aangezien het de Nationale Week Zonder Vlees is. Deze week is ingesteld om Nederlanders bewuster te maken van hun vleesconsumptie. Wist je dat je met een weekje zonder vlees de hoeveelheid water bespaart van maar liefst […]

Thaise gele curry

Thaise gele curry

Curry, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Na de rode en groene curry, nu een receptje voor gele curry. Gele curry smaakt een beetje naar kip kerrie, maar dan wat pittiger. Ik heb een erg lekkere kruidenpasta gevonden van fair trade, waarmee je een […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *