Crunchy quinoa

Vandaag weer een lekker receptje om mee te ontbijten: crunchy quinoa. Quinoa is niet goedkoop, maar het zit vol met eiwitten en mineralen. Verder bevat quinoa vezels, vitamine B en E en ijzer. Een supergezonde toevoeging aan je ontbijt dus.

Wat heb je nodig?

150 gr ongekookte quinoa
70 gr havermout
50 gr noten (zoals pijnboompitten en zonnebloempitten)
3 el honing of ahornsiroop
3 el kokosolie
rozijnen
cranberry’s
snuf kaneel
snufje zout

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng alle ingrediënten behalve de rozijnen en cranberry’s in een kom. Roer de olie en honing goed door het mengsel heen.
3. Verdeel het mengsel op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
4. Bak 15 minuten in de oven en roer tussentijds een keer door.
5. Als de gebakken quinoa afgekoeld is voeg je er nog een handje rozijnen en cranberry’s aan toe.

Eet de crunchy quinoa met een paar lepels kwark en eventueel nog wat vers fruit. Het quinoa-mengsel wat over is kun je bewaren in een glazen (weck)pot voor een andere keer.

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Thaise salade met quinoa

Thaise salade met quinoa

Quinoa is ontzettend lekker in een koude of warme salade. Vandaag deel ik met jullie een recept voor een warme Thaise quinoasalade. De Thaise keuken is bekend vanwege de verschillende groenten en kruiden. Daarom zit deze salade vol met groenten, kruiden, een echte Thaise dressing […]

Overnight oats met vers fruit

Overnight oats met vers fruit

Vandaag een receptje wat je vanavond al kunt maken voor je ontbijt morgenochtend: overnight oats. Havermout wat je een nachtje laat weken in kwark of melk, zodat je morgen een heerlijk papje hebt. Dit ontbijt zorgt voor een vol gevoel door alle vezels die er […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *