Mini-appeltaartjes (suikervrij)

Mini-appeltaartjes (suikervrij)

Dit berichtje heeft maar weinig tekst nodig, want deze mini-appeltaartjes zien er toch gewoon fantastisch uit? Je maakt het deeg van maar 4 ingredienten; bloem, boter, een snufje zout en jam. Jam? Ja je leest het goed. Suikervrije abrikozenjam is namelijk een prima suikervervanger. Suikervrije jam koop je gewoon in de supermarkt en het doet niets af aan de smaak of structuur.

Superleuk om te maken als je onverwachts visite krijgt, als je zin hebt om te bakken of gewoon als je zin hebt in een klein snoeperijtje op je vrije ochtend.

Wat heb je nodig?

  • 220 gram bloem
  • 150 gram roomboter
  • 100 gram suikervrije jam (bijvoorbeeld van St. Dalfour)
  • snufje zout
  • 400 gram appels (Elstar)
  • 40 gram rozijnen
  • kaneel
  • citroensap

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de muffinvormpjes in met wat boter.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine stukjes.
  3. Wel ondertussen de rozijnen in wat warm water.
  4. Bestrooi de appelstukjes met wat citroensap en roer er een eetlepel kaneel en de rozijntjes doorheen.
  5. Doe de bloem, roomboter, jam en snufje zout in een kom en kneed het met je handen of een keukenmachine tot een bal deeg.
  6. Bekleed de muffinvormpjes met het deeg. Hou wat deeg over voor de bovenkant.
  7. Vul de taartjes vervolgens met de appelstukjes en rozijntjes.
  8. Maak reepjes van het resterende deeg en leg deze over de taartjes. Bestrijk de taartjes eventueel met nog wat jam.
  9. Bak de taartjes af in 30 minuutjes.

 

5/5 (2 Reviews)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *