Tomaten-linzensoep

Tomaten-linzensoep

In een gezond eetpatroon is het belangrijk dat je gevarieerd eet. Vooral tijdens de lunch is het lastig om gevarieerd en gezond te eten. Veel mensen nemen voor het gemak vaak een paar boterhammetjes als lunch. Lunchen met soep is een makkelijk en lekker alternatief. Je maakt een grote pan soep aan het begin van de week, dan heb je voor een aantal dagen een lekkere lunch. Neem de soep eventueel mee naar kantoor of vries een paar porties in. Hierbij een recept voor jullie van tomaten-linzensoep. Deze soep vult goed en is ontzettend lekker. Linzen zijn ook nog eens heel gezond, omdat ze veel ijzer, vezels en eiwitten bevatten.

Benodigdheden:
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 tl paprikapoeder
2 tl komijn
1 tl koriander
2 tl kerrie
snuf kaneel
1 blik tomatenblokjes, 400 gr
2 blikken linzen, 300 gram
1 kippenbouillon blokje, opgelost in 750 ml kokend water
200 ml kokosmelk
zout en peper
evt tabasco

Bereiding:
1. Fruit de ui en knoflook met olijfolie in een grote pan.
2. Voeg de kruiden toe en rooster even mee. Voeg daarna de tomatenblokjes toe.
3. Spoel de linzen af in een vergiet met water. Voeg ze toe en en bak even mee.
4. Voeg de bouillon toe en de kokosmelk.
5. Breng de soep aan de kook. Laat het geheel 10-15 minuten pruttelen, terwijl je regelmatig even roert.
6. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een paar druppels tabasco.

Serveer met naan of ander afbakbrood.

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Hollandse erwtensoep (snert)

Hollandse erwtensoep (snert)

Vandaag een recept voor echte Hollandse kost: snert (oftewel erwtensoep). Met die koude dagen vorige week had ik ineens zo’n enorm zin in erwtensoep. En het lekkerst is natuurlijk om die zelf te maken. Dus afgelopen weekend heb ik een grote pan erwtensoep gemaakt. Het kost even wat […]

Hartige taart met prei, geitenkaas en walnoten

Hartige taart met prei, geitenkaas en walnoten

Vandaag een heerlijk recept voor vegetarische hartige taart. Hartige taart is lekker en leuk om te maken. Je kunt makkelijk variëren door zelf de ingrediënten te kiezen die je lekker vindt. Vandaag een vegetarische variant met prei, geitenkaas en walnoten. Eén keer per week proberen […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *