Hartige taart met prei, geitenkaas en walnoten

Hartige taart met prei, geitenkaas en walnoten

Vandaag een heerlijk recept voor vegetarische hartige taart. Hartige taart is lekker en leuk om te maken. Je kunt makkelijk variëren door zelf de ingrediënten te kiezen die je lekker vindt. Vandaag een vegetarische variant met prei, geitenkaas en walnoten.

Eén keer per week proberen we vegetarisch te eten. Deels omdat ik vegetarische gerechten ook erg lekker vind, maar ook om wat meer bewust om te gaan met vlees en het milieu. Omdat mijn man een echte vleesliefhebber is, is hij altijd best wel kieskeurig op de vegetarische gerechten. Maar bij dit gerecht miste hij het vlees helemaal niet. Ik ben dol op geitenkaas, dus ook voor mij is het een blijvertje. De restjes van de hartige taart kun je de volgende dag prima eten als lunch.  Je kunt het ook serveren als gezonde snack op een feestje.

 Wat heb je nodig? (voor 3 a 4 personen)
  • 6 plakjes bladerdeeg voor hartige taart of verse quiche en taartdeeg van tante Fanny
  • 2 grote stuks prei, in stukjes van 1/2 cm (probeer zoveel mogelijk van de prei te gebruiken)
  • 3 el roomboter
  • 6 zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 2 a 3 el bloem
  • 3 eieren
  • 200 ml kokosroom
  • 1 tl nootmuskaat
  • zout en peper
  • 200 gram verse geitenkaas
  • handje walnoten in stukjes
  • taartvorm
Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien.
  3. Verhit boter in een braadpan en laat de prei 5 minuten smoren met het deksel op de pan. Giet vervolgens het overtollige vocht weg.
  4. Klop ondertussen het eimengsel met de eieren, kokosroom, nootmuskaat en wat peper en zout.
  5. Voeg de zongedroogde tomaat en bloem toe aan de prei. Roer kort even door en haal de pan van het vuur.
  6. Vet de taartvorm in en beleg met de bladerdeegplakjes.
  7. Bestrooi de bodem eventueel met wat paneermeel als je bang bent voor een zompige bodem. Bij mij was het niet nodig.
  8. Giet het preimengsel over de taart. Brokkel vervolgens de geitenkaas over de prei en giet het eimengsel er over. Verdeel vervolgens de stukjes walnoot over de hartige taart.
  9. Bak de preitaart af in 30 minuten in de oven.

Serveer eventueel met een groene salade.

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Shakshuka met feta

Shakshuka met feta

Vandaag deel ik een vegetarisch recept van Shakshuka met jullie, aangezien het de Nationale Week Zonder Vlees is. Deze week is ingesteld om Nederlanders bewuster te maken van hun vleesconsumptie. Wist je dat je met een weekje zonder vlees de hoeveelheid water bespaart van maar liefst […]

Thaise gele curry

Thaise gele curry

Curry, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Na de rode en groene curry, nu een receptje voor gele curry. Gele curry smaakt een beetje naar kip kerrie, maar dan wat pittiger. Ik heb een erg lekkere kruidenpasta gevonden van fair trade, waarmee je een […]



2 reacties op “Hartige taart met prei, geitenkaas en walnoten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *