Goed gevulde Chinese kippensoep

Goed gevulde Chinese kippensoep

Niks is lekkerder dan een heerlijk gevulde kom soep met dit koude weer. Ook heerlijk als je verkouden of grieperig bent. Vaak heb ik dan niet zo’n trek, maar juist dan kun je wel een extra vitaminebommetje gebruiken. Daarom hier een recept voor een goed gevulde Chinese kippensoep.

Wij maken in de winter regelmatig een grote pan soep en vriezen een aantal porties in. Zo heb je snel een lekker en gezond soepje voor tussendoor, maar ook lekker als maaltijd met bijvoorbeeld een broodje er bij. Het lekkerste aan deze kippensoep is vooral de taugé die je op het laatst toevoegt, dit geeft de soep een Chinese twist.

Wat heb je nodig? (voor 10 mokken)
2 kipfilets
1 bouillonblokje (van de natuurwinkel of zonnatura zijn zonder E621)
1 prei, 1 wortel, 2 stengels bleekselderij (fijn gesneden of fijngehakt) of anders een zakje soepgroente (400 gr)
2 uien, grof gesnipperd
vermicceli (handje vol)
1 bakje tauge (100 gr)
zout en peper

Hoe maak je het?
1. Breng een pan met 2,5-3 liter water aan de kook.
2. Voeg als het water kookt een bouillonblokje, de kipfilets, ui en groente toe. Laat dit een half uur koken.
3. Haal de kipfilets uit de pan en trek met 2 vorken uit elkaar.
4. Doe de stukken kipfilet terug in de pan en voeg ook de vermicelli toe. Laat nog 15 minuten koken. Voeg 2 minuten voor het einde de taugé toe. Voeg zout en peper toe naar smaak.

0/5 (0 Reviews)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *