Stoofpeertjes

imgp3561

Wat heb je nodig?
1,5 kilo stoofperen (bijvoorbeeld gieser wildeman)
150 ml rode wijn (of zwarte bessensap als je geen alcohol wilt gebruiken)
200 ml pure peren- of appelsap
2 kaneelstokjes
5 kruidnageltjes
water

Hoe maak je het?
1. Schil de peren met een dunschiller. Snij ze in vieren en snij het klokhuis er uit. Je kunt kleine peertjes ook in zijn geheel koken met klokhuis en al.
2. Doe de geschilde peertjes in een pan en voeg de rode wijn, sap, kaneelstokjes en kruidnageltjes toe. Voeg tot slot nog wat water toe, tot de peren voor de helft onder water staan (er komt bij het koken veel vocht vrij, dus te veel water hoeft niet).
3. Zet de peren op hoog vuur, tot ze koken. Stoof de peertjes daarna in 2 tot 3 uur zacht en rood.

Maak eventueel een perensausje van het vocht uit de pan. Maak een papje van maïzena en koud water en voeg dit toe aan het perenvocht. Kook dit nog even door.

0/5 (0 Reviews)