Spaanse balletjes

Benodigdheden:
1 ei
250 gr mager rundergehakt
125 gr chorizo
12 cherrytomaten
1 rode ui
2 el platte peterselie
100 ml tomatenbouillon
peper en zout

Bereiding:
Splits het ei. Kneed het gehakt met het eiwit (de eidooier wordt niet gebruikt), paprikapoeder, peper en zout stevig door elkaar. Verdeel het mengsel in gelijke stukjes en vorm ze elk tot een balletje.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwarm de koekenpan goed voor en bak de balletjes in 1 min. aan elke kant mooi bruin. Snijd de chorizo in plakjes en bak deze 1 min. aan elke kant. Leg de balletjes in de ingevette ovenschaal en leg er een plakje chorizo en een cherrytomaatje op. Prik ze vast met een prikker.
Snipper de ui. Hak de peterselie fijn. Fruit de ui 1 min. in het bakvet en roer de tomatenbouillon en peterselie erdoor. Schenk de jus in de ovenschaal. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de Spaanse balletjes in ca. 15 min. gaar worden.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *