Kipcocktail met zelfgemaakte cocktail- of kerriesaus

Een supersimpel maar erg lekker voorgerecht deze kipcocktails. Je maakt ze in een handomdraai en het ziet er ontzettend feestelijk uit. Een ideaal voorgerecht voor het kerstdiner.

Je kunt de cocktails maken met de ingrediënten die jij lekker vindt. Ik maakte ze met gekookte en geplukte stukjes kip, maar je kunt ook gerookte kip gebruiken of kleine garnaaltjes. Ook met het fruit kun je eindeloos variëren. Gebruik bijvoorbeeld stukjes mango, perzik of ananas.

Wat heb ik nodig? (voor 4-6 personen)

  • 2 kipfilets (300 gr)
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1 mango, in stukjes
  • 2 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el tomatenpuree + 5 druppels tabasco + 1 tl paprikapoeder of 2 tl kerriepoeder + 1 tl honing
  • rucola (of ijsbergsla)
  • bieslook voor garnering

Hoe maak je het?

  1. Breng een pan met water en de bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilets er in en laat in 20 minuten gaar koken.
  2. Laat de kipfilets afkoelen en trek met 2 vorken uit elkaar of snij in blokjes.
  3. Roer de mayonaise en yoghurt door elkaar. Voor de cocktail-dressing roer de tomatenpuree, tabasco en paprikapoeder door het mayonaisemengsel of voor de kerrie-dressing: roer de kerriepoeder en honing door het mayonaisemengsel.
  4. Schep de stukjes kipfilet, dressing en het fruit door elkaar. Laat nog wat fruit over voor de garnering.
  5. Verdeel de sla over 4 of 6 glaasjes, vervolgens het kipmengsel en garneer met nog wat fruit en stukjes bieslook.
3.3/5 (6 Reviews)