Kipcocktail met zelfgemaakte cocktail- of kerriesaus

Wat heb ik nodig? (voor 4-6 personen)
2 kipfilets (300 gr)
bouillontablet
1 mango in stukjes (mandarijn, perzik of ananas kan ook)
2 el mayonaise
2 el Griekse yoghurt
1 el tomatenpuree + 5 druppels tabasco + 1 tl paprikapoeder of 2 tl kerriepoeder + 1 tl honing
peper
rucola (of ijsbergsla)
bieslook voor garnering

Hoe maak je het?
1. Breng een pan met water en een bouillontablet aan de kook. Leg de kipfilets er in en laat in 20 minuten gaar koken.
2. Laat de kipfilets afkoelen en trek met 2 vorken uit elkaar of snij in blokjes.
3. Snij het fruit in blokjes.
4. Bereid de dressing door mayonaise, yoghurt door elkaar te mengen. Door de tomatenpuree, tabasco en paprikapoeder er door heen te mengen krijg je cocktailsaus, met de kerriepoeder en honing krijg je een kerriedressing. te mengen.
5. Schep de kipfilet, de dressing en het fruit door elkaar. Laat nog wat fruit over voor de garnering.
6. Verdeel de sla over je glaasjes.
7. Verdeel het kipmengsel er over heen.
8. Garneer met het laatste fruit en eventueel met nog wat bieslook of peterselie.

In plaats van gekookte kip kun je ook gerookte kip of als je een garnalencocktail wilt garnaaltjes gebruiken.

0/5 (0 Reviews)