Zalm met citroen en dille uit de oven

 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 4 moten zalm
  • citroensap (van 1 citroen)
  • 4 eetlepels dille (vers of gedroogd)
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Haal de zalmmoten een half uur van te voren uit de koelkast. Leg ze in een ovenschaal met het vel naar beneden;
  2. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  3. Smeer de zalmmoten in met citroensap, besprenkel ze vervolgens met dille, knoflookpoeder, zout en peper;
  4. Besprenkel de zalmmoten met nog een scheutje olijfolie en bak ze gaar in de oven in ongeveer 25-30 minuten, afhankelijke van de grootte van de moot. Hou je van iets gaardere zalm laat ze dan ongeveer 10 minuten langer in de oven.

Lekker met gegrilde asperges en gebakken aardappeltjes.

 

0/5 (0 Reviews)