Wereldgerecht: Hongaarse Goulash

Wereldgerecht: Hongaarse Goulash

Hongaarse Goulash wordt gegeten als soep of als stoofpot. Heerlijke winterse kost! Vaak heeft goulash een lange bereidingstijd, omdat het wordt gemaakt met rundvlees. Ik heb echter een recept voor jullie dat in 40 minuten op tafel staat: Goulash met varkenshaas. Lekker met aardappelpuree of rijst. Omdat dit gerecht er zo mooi uit ziet kun je het ook prima als kerstgerecht serveren.

Benodigdheden (voor 3 a 4 personen):
1 of 2 stukken varkenshaas
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 gele paprika, in stukjes
1 rode paprika, in stukjes
1 bak champignons, in vieren
2 el paprikapoeder
1 tl chilipoeder
1 tl karwijzaad
1 blikje tomatenpuree
1 groentebouillonblokje
125 gram creme fraiche
200 gr doperwten

Bereiding:
1. Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper.
2. Verhit een flinke klont roomboter in een braadpan en laat de boter heet worden. Bak de varkenshaas op middelhoog vuur rondom goudbruin, ongeveer 10 minuten. Laat daarna nog 6 minuten zachtjes garen.
3. Verpak de varkenshaas daarna in aluminiumfolie.
4. Bak in het braadvet de ui en knoflook glazig. Bak daarna ook de paprika’s en champignons enkele minuten mee.
5. Roer de paprikapoeder, chilipoeder, karwijzaad en tomatenpuree erdoor. Voeg de bouillontablet en een scheutje water toe. Laat de groenten zachtjes gaar worden.
6. Roer tot slot de creme fraiche en doperwten erdoor en warm nog enkele minuten mee.
7. Snijd de varkenshaas in plakken.
8. Giet de goulashsaus in een schaal en verdeel de plakken varkenshaas er boven op.

 

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Aziatische kip met paprika en bleekselderij

Aziatische kip met paprika en bleekselderij

Vandaag deel ik een receptje met jullie van een heerlijk Aziatisch gerechtje: Aziatische kip! Dit gerecht is gezond, calorie-arm, budgetproof en ontzettend lekker! O ja en het is ook nog eens lekker snel gemaakt. Ideaal voor een doordeweekse dag waarop je nog een hoop te […]

Indiase curry met kip en spinazie

Indiase curry met kip en spinazie

Voor degenen die het nog niet weten: één van mijn lievelingsgerechten is curry. Sinds ik dit gerecht heb ontdekt maak ik het dan ook regelmatig. Afgewisseld met verschillende groenten, vis, vlees of kip. Een gezonde, lekkere en makkelijke maaltijd. Ik gebruik als basis de currypasta […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *