Vegetarische lasagne met spinazie

Benodigheden (voor 3 a 4 personen):
1 ui
1 teen knoflook
2 blikken tomatenblokjes
verse basilicum (fijn gesneden)
geraspte schil van een halve citroen
lasagnebladen
400 gram spinazie
250 gram ricotta
2 tomaten
1 bol mozzarella
zout en peper

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 C.
2. Snipper de ui en knoflook en bak deze in olfijolie.
3. Voeg de blikken tomatenblokjes toe, een hand verse fijngesneden basilicum en maak op smaak met zout en peper. Laat de saus op laag vuur 20 minuten inkoken.
4. Roerbak ondertussen de spinazie in een pan met olijfolie. Voeg zout en peper toe.
6. Laat de spinazie uitlekken.
7. Snijd de spinazie fijn en roer er de ricotta en de geraspte schil van citroen door.
8. Bedek de bodem van een ovenschaal met de helft van de tomatensaus. Leg hierop lasagnebladen.
9. Verdeel hierover het spinazie-ricottamengsel. Bedek deze met lasagnebladen en daarna weer een laag tomatensaus.
10. Beleg de tomatensaus met plakjes verse tomaat en bestrooi deze met een hand basilicumblaadjes en mozzarellaplakjes.

Bak de lasagneschotel in ongeveer 40 minuten gaar.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *