Vegetarische groentecurry met raita


Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
1 grote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
3 el milde currypasta
1 rode paprika, in kleine stukjes
300 gr broccoli, in kleine roosjes
1 courgette, in blokjes
2 blikken tomatenblokjes, blik van 400 gr
1 blik kikkererwten, blik van 400 gr
150 ml groentebouillon
zout en peper
evt. 1 tl sambal
naan

Voor de raita:
250 ml Griekse yoghurt
1/2 komkommer in miniblokjes, of geraspt
1 teentje knoflook, geperst
1 tl komijnpoeder
zout en peper naar smaak
evt. takje verse munt voor de garnering

Hoe maak je het?
1. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui.
2. Voeg de knoflook en currypasta toe en bak deze even mee.
3. Voeg de paprika, broccoli en courgette toe en roerbak op hoog vuur 4 minuten.
4. Giet de tomatenblokjes en bouillon er bij en stoof het geheel 15 minuten, met deksel op de pan.
5. Schep tot slot de kikkererwten toe en laat deze nog even warm worden. Breng eventueel nog wat extra op smaak door peper, zout en/of sambal toe te voegen.
6. Maak ondertussen de raita door de Griekse yoghurt te mengen met de overige ingrediënten. Garneer eventueel met verse munt.

Serveer de groentecurry met naan en raita.

0/5 (0 Reviews)