Tomatenrisotto met gehakt en paprika

Benodigdheden (voor 4 personen):
50 gr boter
1 ui, gesnipperd
350 gr risotto
300 gr gehakt
2 paprika´s (bijv. rood en geel), in stukjes
2 blikken tomatenblokjes
1 glas rode wijn
1 l kippenbouillon
1 tl rozemarijn
zout en peper
evt. parmezaanse kaas

Bereiding:
1. Smelt de boter in een braadpan.
2. Voeg de gesnipperde uit toe en fruit deze op zacht vuur in 5 minuten glazig.
3. Voeg de tomatenblokjes en rozemarijn toe. Zet het vuur hoger en laat de tomatenblokjes een aantal minuten indikken onder voortdurend roeren.
4. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de wijn toe.
5. Als de wijn is opgenomen voeg je de helft van de bouillon toe.
6. Laat in ongeveer 20 minuten gaar koken. Roer regelmatig en voeg telkens wat bouillon toe als deze is opgenomen door de rijst. Het kan zijn dat je wat bouillon over houdt.
7. Kruid ondertussen het gehakt met zout en peper. Bak in koekenpan of andere braadpan het gehakt rul en bruin. Voeg vervolgens de paprikablokjes toe en bak deze ook even mee.
8. Voeg als de risotto na ongeveer 20 minuten gaar is het gehaktmengsel toe aan de risotto.
9. Zet het vuur uit. Leg het deksel op de pan en wacht 2 minuten. Voeg indien nodig nog een klontje boter, zout en peper toe.

Serveer de risotto met eventueel nog wat parmezaanse kaas.

4/5 (2 Reviews)