Tjap Tjoy

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 400 gram kipfilet, in plakjes / blokjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 winterpeen, in stukjes
  • 200 gr tauge
  • 1 bakje kastanjechampignons, in vieren
  • 200 gr peultjes, gedopt
  • 2 tl sambal
  • 3 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el oestersaus of vissaus
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 el maizena

Hoe maak je het klaar? 

  1. Verwarm een scheutje (arachide) olie in een wokpan. Voeg de stukjes kip toe.
  2. Voeg meteen de sambal, 1 el sojasaus en de geperste knoflook toe.
  3. Bak de kip rondom bruin en schep uit de pan.
  4. Doe weer een beetje olie in de pan en bak de paprika, peen en peultjes ongeveer 5 minuten.
  5. Voeg de tauge, champignons en kip toe en bak deze even mee.
  6. Voeg tot slot de bouillon, 2 el sojasaus, 2 el oestersaus en maizena (opgelost in een beetje koud water) toe.  Laat het geheel even inkoken.
  7. Serveer de tjap tjoy met rijst of noedels.
0/5 (0 Reviews)