Hartige taart met spinazie, tomaat en geitenkaas

Hartige taart met spinazie, tomaat en geitenkaas

Vandaag al weer een lekker recept voor hartige taart, omdat de vorige taart zo goed was gelukt. Deze taart is met ingredienten die ik ontzettend lekker vind, namelijk spinazie, tomaat en geitenkaas. Gisteravond heb ik deze taart zelf gemaakt en het resultaat mag er zijn zoals je ziet op de foto. Ik ben benieuwd of jullie hem ook zo lekker vinden!

Benodigdheden (voor 3 a 4 personen):
7 plakjes bladerdeeg voor hartige taart (van het merk Tante Fanny of Koopmans)
1 ui
1 teen knoflook
500 gram spinazie
5 tomaten
4 eieren
100 ml (kook)room
100 gr geraspte kaas
verse geitenkaas
1 beschuit of handje paneermeel

Bereiding (15 min bereidingstijd, 30-40 min oventijd):
Verwarm de oven voor op 200 C. Laat de bladerdeegplakjes even ontdooien. Kluts de eieren door elkaar en voeg de kookroom en geraspte kaas toe. Breng op smaak met peper en zout. Snij 3 tomaten in blokjes en 1 tomaat in plakjes.

Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de ui en knoflook glazig in wat olijfolie. Voeg steeds een handje spinazie toe, tot de spinazie enigszins geslonken is. Voeg daarna de gesneden blokjes tomaten toe en bak even mee. Doe het mengsel in een vergiet om het vocht er uit te laten lopen.

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Verdeel de plakjes bladerdeeg over de bodem en langs de randen en prik er met een vork wat gaatjes in. Verkruimel de beschuit tot fijne kruimels en strooi de de kruimels (of handje paneermeel) over de bodem bladerdeeg. Verdeel het spinaziemengsel over de bodem en vervolgens het eimengsel. Bedek de taart met plakjes tomaat en verbrokkelde stukjes geitenkaas. Bak de taart in 30-40 minuten gaar in de oven.

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Shakshuka met feta

Shakshuka met feta

Vandaag deel ik een vegetarisch recept van Shakshuka met jullie, aangezien het de Nationale Week Zonder Vlees is. Deze week is ingesteld om Nederlanders bewuster te maken van hun vleesconsumptie. Wist je dat je met een weekje zonder vlees de hoeveelheid water bespaart van maar liefst […]

Hartige taart met prei, geitenkaas en walnoten

Hartige taart met prei, geitenkaas en walnoten

Vandaag een heerlijk recept voor vegetarische hartige taart. Hartige taart is lekker en leuk om te maken. Je kunt makkelijk variëren door zelf de ingrediënten te kiezen die je lekker vindt. Vandaag een vegetarische variant met prei, geitenkaas en walnoten. Eén keer per week proberen […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *