Suikervrije stoofpeertjes

Suikervrije stoofpeertjes

Vandaag een recept voor suikervrije stoofpeertjes. Bij ons in de familie staan stoofpeertjes standaard op het menu met kerst. Wij eten ze altijd als bijgerecht, maar je kunt er ook heerlijke toetjes van maken. Deze kerst maak ik de stoofpeertjes suikervrij. Niet omdat ik helemaal geen suiker eet, maar ik probeer het wel zoveel mogelijk te vermijden. En omdat ze net zo lekker zijn als suikervrij vind ik het helemaal leuk om deze versie met jullie te delen! Gebruik wel Gieser Wildeman peren, deze zijn echt het lekkerst.

Wat heb je nodig?

  • 1,5 kilo stoofperen (bijvoorbeeld gieser wildeman)
  • 150 ml rode wijn (of zwarte bessensap als je geen alcohol wilt gebruiken)
  • 200 ml pure peren- of appelsap
  • 2 kaneelstokjes
  • 5 kruidnageltjes
  • water

Hoe maak je het?

  1. Schil de peren met een dunschiller. Snij ze in vieren en snij het klokhuis er uit. Je kunt kleine peertjes ook in zijn geheel koken met klokhuis en al.
  2. Doe de geschilde peertjes in een pan en voeg de rode wijn, sap, kaneelstokjes en kruidnageltjes toe. Voeg tot slot nog wat water toe, tot de peren voor de helft onder water staan (er komt bij het koken veel vocht vrij, dus te veel water hoeft niet).
  3. Zet de peren op hoog vuur, tot ze koken. Stoof de peertjes daarna in 2 tot 3 uur zacht en rood.

Maak eventueel een perensausje van het vocht uit de pan. Maak een papje van maïzena en koud water en voeg dit toe aan het perenvocht. Kook dit nog even door.

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Hierbij het tweede beloofde kerstgerechtje met vis, namelijk vitello tonnato. Een ontzettend lekker en feestelijk voorgerechtje, wat ook nog eens makkelijk te maken is. Vitello tonnato is een voorgerecht wat zijn oorsprong vindt in de Italiaanse keuken. Klassieke vitello tonnato is gemaakt van plakjes kalfsvlees […]

Pasteitjes met zelfgemaakte tonijnragout

Pasteitjes met zelfgemaakte tonijnragout

Vandaag een lekker voorgerecht wat je kunt serveren tijdens de kerstdagen: pasteitjes met tonijnragout. Het is nog maar net sinterklaas geweest, maar voor je het weet is het al weer kerst. Daarom wil ik de komende periode een aantal leuke en makkelijke kerstgerechtjes met jullie […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *