Spruitjesstamppot

Spruitjesstamppot

Vandaag een makkelijk en gezond recept: spruitjesstoemp, oftewel spruitjesstamppot. Stoemp is eigenlijk de Belgische benaming voor stamppot, maar het klinkt zo leuk. En Belgische stoemp bestaat net als dit gerecht ook uit aardappelpuree met groente en spekjes.

Veel mensen gruwelen van spruitjes, maar ze zijn wel supergezond. Deze groene knolletjes bevatten veel vitamine C, vitamine K, calcium en vezels. Ze zijn goed voor de lijn, verbeteren je weerstand, goed voor de darmen en ze verbeteren zelfs je geheugen. Een heerlijk winters gerecht.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 1200 gram aardappelen ( geschild en in stukken
  • 700 gr spruitjes, schoongemaakt
  • 250 gr spekjes
  • scheutje melk
  • klontje roomboter
  • 1-2 el mosterd
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  2. Kook ondertussen de spruitjes in ongeveer 10 minuten beetgaar.
  3. Bak vervolgens de spekjes uit in een koekenpan zonder boter of olie.
  4. Als de aardappelen gaar zijn doe je er een scheutje melk, een klontje boter, zout en peper bij. Niet te veel melk in een keer, je kunt altijd nog wat extra toevoegen. Stamp de aardappelen met
  5. een pureestamper tot puree.
  6. Roer de spekjes, gekookte spruiten en mosterd er door heen en klaar is je stamppot
0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Koolhydraatarm: Kip kerrie met bloemkoolrijst

Koolhydraatarm: Kip kerrie met bloemkoolrijst

Vandaag weer een lekker en koolhydraatarm gerecht: kip kerrie met bloemkoolrijst. Een kleurrijk gerecht vol met gezonde vitamines. Je zet het binnen een half uur op tafel, dus een ideale maaltijd voor door de weeks. Ik had de bloemkoolrijst dit keer kant en klaar gekocht, […]

Koolhydraatarm: Bloemkoolrijst met kip stroganoff

Koolhydraatarm: Bloemkoolrijst met kip stroganoff

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ook dit jaar hoop ik weer veel lekkere, gezonde en makkelijke recepten met jullie te delen. Vandaag een receptje voor bloemkoolrijst met kip stroganoff. Een receptje qR tegelijkertijd lekker is en koolhydraatarm. Tegenwoordig is het erg gewild om koolhydraatarm te eten. Wij […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *