Sperziebonen ovenschotel

Benodigdheden (voor 4 personen):
300 gr rundergehakt
2 uien, gesnipperd
300 gr sperziebonen (gedopt en gebroken)
1 rode paprika, in stukjes
2 el rode pesto
800 gr aardappelen, geschild en in stukken
flinke scheut melk
klont roomboter
peper en zout

Bereiding:
1. Verwam de oven voor op 200 graden.
2. Kook de aardappelen gaar.
3. Kook de sperziebonen beetgaar.
4. Fruit ondertussen de ui in een scheutje olijfolie in ongeveer 6 minuten.
5. Kruid het gehakt met zout en peper en voeg dit toe aan de gefruite ui. Bak het gehakt rul en bruin.
6. Voeg de paprika toe en bak even mee.
7. Voeg de sperziebonen toe en 2 el rode pesto/tapenade. Breng indien nodig extra op smaak met zout en peper. Roer het geheel door.
8. Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen met een klontje roomboter en een scheut melk tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
10. Schep het sperziebonen-gehaktmengsel in het een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree er over heen. Verdeel er eventueel nog wat extra kleine klontjes roomboter over heen.
11. Zet de schaal in de voorverwamde oven voor ongeveer 20 minuten.

0/5 (0 Reviews)