Spaghetti bolognese

Benodigdheden (voor 4 personen):
2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
300 gram gehakt
1 prei, in reepjes
1 rode paprika, in fijne blokjes
1 grote winterwortel, in fijne stukjes
2 blikken tomatenblokjes
2 kleine blikjes (of 1 groot blikje) tomatenpuree
optioneel: scheutje rode wijn
2 tl oregano
1 handje verse basilicum/ 2 tl gedroogde basilicum
zout en peper
300-400 gr (volkoren)spaghetti
evt rucola, pijnboompitten en parmezaanse kaas

Bereiding:
1. Fruit de ui en knoflook in olijfolie.
2. Kruid het gehakt met zout en peper en bak in een hapjespan bruin en rul.
3. Voeg de paprika, prei en wortel toe en bak een aantal minuten mee.
4. Voeg de tomatenblokjes en puree toe en breng zacht aan de kook.
5. Voeg een scheutje rode wijn, oregano, basilicum, zout en peper toe. Laat de saus 20 minuten inkoken. Check regelmatig en roer even door, voeg indien nodig nog een scheutje water toe.
6. Kook ondertussen de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveer de spaghetti met de saus, een handje rucola, pijnboompitjes en eventueel wat parmezaanse kaas op een pastabord.

 

Variatietip: Ook lekker om een doosje champignons toe te voegen. Snij in plakjes en voeg toe bij stap 3.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *