Sambal goreng telor met sperzieboontjes

 Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

  • 600 gram sperzieboontjes, gedopt
  • 8 eieren
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst of fijn gehakt
  • 1 cm verse gember, zonder schil en fijn gehakt
  • 1 a 2 theelepels sambal (naar smaak)
  • 1 theelepel laos
  • 1 eetlepel (palm)suiker
  • 300 gram zilvervliesrijst

Hoe maak je het?

  1. Kook de sperzieboontjes in 8 minuten beetgaar.
  2. Zet ondertussen een pan met water op en breng aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze hard in 12 minuten. Na 2 minuten koken voeg je de rijst toe en laat deze 10 minuten meekoken.
  3. Giet de rijst af en laat deze nog 10 minuten in het pannetje staan met de deksel er op.
  4. De eieren laat je schrikken door ze even onder koud water te spoelen. Pel de eieren.
  5. Giet wat olie in de wok of hapjespan en fruit de ui 5 minuten, op laag vuur.
  6. Voeg de gember en knoflook toe en laat even meebakken.
  7. Vervolgens doe je ook de sambal, laos suiker en tomatenpuree erbij en laat ook dit mengsel even bakken.
  8. Roer de tomatenblokjes en kokosmelk erdoor en een scheutje water. Laat dit 5 minuten pruttelen.
  9. Voeg de sperziebonen en gekookte eieren toe en laat het gerecht nog even warm worden.
  10. Vind je de saus te pittig voeg dan nog wat kokosmelk toe, mag het juist nog wat pittiger dan voeg je wat sambal toe.

Serveer de sambal goreng telor met de rijst.

 

 

0/5 (0 Reviews)