Romige pasta met witlof en champignons

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

300 gram tagliatelle
250 gram magere spekreepjes
800 gram witlof
1 bak kastanjechampignons, gehalveerd
250 ml creme fraiche
2 teentje knoflook, geperst
2 tl oregano
zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Kook de tagliatelle beetgaar.
  2. Bak ondertussen de spekreepjes krokant.
  3. Neem de spekreepjes uit de pan.
  4. Bak de champignons, knoflook en oregano in het achtergebleven bakvet (ongeveer 5 minuten).
  5. Snij ondertussen de onderkant van de witlof en snij hem in vier gelijke stukken. Snij schuin de harde kern weg.
  6. Voeg de witlof toe aan de champignons en bak deze ook mee (ongeveer 4 minuten). Roer dit constant door.
  7. Doe de spekreepjes en creme fraiche er bij en verwarm dit nog een aantal minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper
  8. Giet de tagliatelle af en serveer met het witlofmengsel.
0/5 (0 Reviews)