Romige kip kerrie met rijst

 

Romige kip kerrie met rijst

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 3 kipfilets
  • 1 grote prei
  • 1 groene paprika
  • 1 of 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje champignons
  • 200 ml (kook)room
  • 1/2 bouillonblokje opgelost in 150 ml. gekookt water
  • 1 eetlepel bloem
  • olijfolie
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • peper en zout
  • evt handje cashewnoten (ongezouten)
  • 300-400 gr (basmati)rijst

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en pers de knoflook.
  3. Snij de prei in ringen en de champignons in vieren. Snij de kipfilet in blokjes.
  4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verwarm olijfolie in een hapjespan en bak hierin eerst de ui en knoflook glazig, voeg vervolgens de kip toe en bak deze bruin en gaar.
  6. Voeg de paprika, prei en champignons toe en bak ongeveer 5 minuten mee.
  7. Roer een eetlepel bloem door het mengsel en bak kort mee. Voeg de bouillon toe.
  8. Roer de kookroom door de saus en breng op smaak met de kerriepoeder, nootmuskaat, peper en zout.
  9. Laat het geheel nog even doorkoken. Voeg eventueel nog een handje cashewnoten toe.

Serveer de saus met de gekookte rijst.

3.5/5 (2 Reviews)

5 reacties op “Romige kip kerrie met rijst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *