Risotto met kip, champignons en courgette

image

Benodigdheden (voor 4 personen):
400 gram kipfilet, in blokjes
1 bak champignons, in vieren
1 courgette, in blokjes
1 ui, gesnipperd
300 gram risottorijst
1 kippenbouillonblokje (liefst van de natuurwinkel, in de meeste bouillonblokjes zit namelijk E621=een slecht E-nummer)
1 liter kokend water
2 dl witte wijn (chauvignon blanc) of sap van een halve citroen
peper en zout
olijfolie
klontje roomboter
evt. parmezaanse kaas

Bereiding:
1. Maak bouillon van het bouillonblokje en kokend water.
2. Bak de ui in een grote braad- of hapjespan met een flinke scheut olijfolie. Eerst even aanbakken en dan op laag vuur nog ongeveer 5-7 minuten glazig bakken.
3. Zet het vuur weer wat hoger en voeg de kipfilet en wat peper toe en bak tot de kip bruin is.
4. Bak vervolgens de champignons en courgette 2 minuten mee.
5. Nu kan de rijst er bij, bak ook deze even mee en voeg daarna de wijn toe.
6. Als de wijn is opgenomen zet je het vuur laag en giet je een gedeelte van de bouillon er bij. De rijst moet bedekt zijn met de bouillon. Voeg telkens als de risotto het vocht heeft opgenomen weer een scheutje bouillon toe. Na ongeveer 20 minuten is de risotto gaar. Het kan zijn dat dan nog niet alle bouillon is.
7. Als de risotto gaar is voeg je een klontje boter toe en eventueel wat geraspte parmezaanse kaas. Breng eventueel nog wat op smaak met zout en peper.
8. Laat met het deksel op de pan nog 2 minuten even staan. Dat maakt de risotto extra romig.

Serveer de risotto eventueel met wat peterselie en een glas witte wijn. Eet smakelijk!

  • Als je de risotto zonder wijn wilt maken, kun je ook het sap van een halve citroen gebruiken.
0/5 (0 Reviews)