Quesadilla’s met gehaktvulling en geraspte kaas

Quesadilla’s met gehaktvulling en geraspte kaas

Hou je ook zo van Mexicaans eten? Dan moet je zeker een keer quesadilla’s maken. Quesadilla’s zijn een soort van Mexicaanse tosti’s gemaakt van tortilla’s. De tortilla’s vul je met kaas en verder alles wat je lekker vindt. Letterlijk betekent quesadilla dan ook ‘kaasdingetje’. De geraspte kaas die ik gebruikte is Cheese Sensation Nacho van Grozette. Deze kaas was echt perfect om quesadilla’s mee te maken. Lekker pittig en niet te vet. Ook is deze kaas vrij van conserveermiddelen.

Verder maakte ik voor de vulling een gehaktmengsel met tomaten, paprika en kruiden. Eventueel kun je er ook nog zwarte bonen aan toevoegen. Deze vulling was zeker avondeten waardig, maar je kunt de vulling ook wat eenvoudiger houden en het dan als lunch eten. Het is het lekkerst om de quesadilla meteen op te eten als je hem hebt klaargemaakt. Je kunt de quesadilla’s verwarmen in de oven of in een pan. Ik maakte gebruik van een koekenpan zonder olie of boter. Het is belangrijk om het vuur niet te hoog zetten, anders bakt ‘ie aan. Tip: Gebruik een bord om de quesadilla om te draaien.

Serveer de quesadilla’s eventueel met een lekkere dip om het af te maken. Bijvoorbeeld salsa, guacamole of crème fraiche.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 8 grote tortilla’s/ wraps
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 rode paprika’s, in stukjes
  • 3 tomaten, in blokjes
  • evt. blikje zwarte bonen
  • 2 el Mexicaanse kruiden (bijv. Picadillo van Jonnie Boer)
  • geraspte kaas (bijvoorbeeld Cheese Sensation Nacho van Grozette)
  • crème fraiche
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Giet een scheutje olie in een hapjespan en fruit hierin de gesnipperde ui.
  2. Kruid het gehakt met zout en peper en voeg dit bij de gefruite ui. Bak het gehakt rul en bruin.
  3. Voeg ook de stukjes paprika, blokjes tomaat en 2 el Mexicaanse kruiden toe en laat even sudderen. Eventueel kun je tijdens deze stap ook een blikje zwarte bonen toevoegen.
  4. Besmeer vier wraps met een laagje crème fraiche. Verdeel het gehaktmengsel erover, bestrooi met flink wat geraspte kaas en leg de overige 4 wraps er boven op.
  5. Bak in een koekenpan de quesadilla’s aan beide kanten en serveer met een dip naar keuze.

 

5/5 (1 Review)

Vergelijkbare berichten

Wereldgerecht: Mexicaanse Enchiladas

Wereldgerecht: Mexicaanse Enchiladas

Vandaag weer een recept voor een wereldgerecht en dit keer één uit de Mexicaanse keuken. Ik ben dol op de Mexicaanse keuken! Ik hou van de smaakvolle en pittige gerechten. Zo ook deze heerlijke enchiladas. Enchiladas zijn opgerolde wraps gevuld met vlees, groente, tomatensaus en […]

Mexicaans ovenpannetje

Mexicaans ovenpannetje

Vandaag weer een heerlijk receptje uit de Mexicaanse keuken. Een van mijn favoriete keukens! Ik gebruikte voor dit gerechtje mijn ovenpannetjes. Altijd leuk om iets mee te maken. Daarmee wordt het niet alleen nog lekkerder, maar ziet het er ook nog eens superleuk uit. Bijvoorbeeld […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *