Pompoenchili

imgp3476
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
300 g rundergehakt
400 g pompoenstukjes (kant en klaar, bijv. diepvries)
1 ui, gesnipperd
1 rode puntpaprika, in stukjes
1 groene paprika, in stukjes
400 g tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik zwarte of kidneybonen
1 snuf chilipeper
1 tl komijn
1 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl oregano
peper en zout
zure room
taco’s of tortillachips

Hoe maak je het?
1. Fruit de ui in een hapjespan met een scheutje olijfolie.
2. Voeg de rundergehakt toe en bak deze rul. Voeg ondertussen ook de kruiden toe.
3. Voeg de stukjes paprika toe en bak deze al roerend 5 minuten mee.
4. Giet de tomatenblokjes en de tomatenpuree erbij en laat 10-15 minuten inkoken, op laag vuur.
5. Voeg tot slot de pompoenstukjes en bonen toe. Laat het gerecht nog 5 minuten koken. Voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe naar smaak.

Serveer de pompoenchili in taco’s of met tortillachips en een lepel zure room.

0/5 (0 Reviews)