Plaattaart witlof met brie

Benodigdheden:
6 plakjes bladerdeeg
3 rode uien
300 gr brie
3 el olijfolie
500 gr witlof
3 tl oregano

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze iets overlappen en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bak het deeg 10 min. in het midden van de oven.
Snijd de ui in ringen en de brie in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui in 10 minuten. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte en snij in repen. Voeg toe aan de ui en bak 5 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel op het bladerdeeg. Verdeel de brie en de oregano erover. Bak de taart nog 15 min. in de oven.

0/5 (0 Reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *