Pilaf met perzik


  • Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 350-400 gr basmatirijst
  • 2 uien, gesnipperd
  • 400 gr biologische kipfilet, in stukjes
  • 1-2 rode paprika, in stukjes
  • 1 blik perziken of 2-3 verse perziken, in stukjes
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • zout en peper
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 1-2 tl sambal
  • scheutje ketjap manis (uit de natuurwinkel)

Bereiding:

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakkingVerwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui hierin.
  2. Bestrooi de kipfiletstukjes met zout en peper. Voeg de kip toe aan de ui en bak mee tot de kip bruin is.
  3. Voeg de paprikastukjes toe en bak ook deze even mee.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en een scheut water, tot de saus de gewenste dikte heeft.
  5. Voeg de paprikapoeder, tijm, sambal en ketjap manis toe naar smaak.
  6. Laat de pilaf 10 minuten pruttelen. Voeg op het laatst de stukjes perzik toe.
0/5 (0 Reviews)