Pilaf met perzik


Benodigdheden (voor 4 personen):
350-400 gr basmatirijst
2 uien, gesnipperd
400 gr biologische kipfilet, in stukjes
1-2 rode paprika, in stukjes
1 groene paprika, in stukjes
1 blik perziken of 2-3 verse perziken, in stukjes
2 potjes tomatenpuree
zout en peper
1 el paprikapoeder
1 tl tijm
1-2 tl sambal
2-3 el ketjap manis (uit de natuurwinkel)

Bereiding:
1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
2. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de ui hierin.
3. Bestrooi de kipfiletstukjes met zout en peper. Voeg de kip toe aan de ui en bak mee tot de kip bruin is.
4. Voeg de paprikastukjes toe en bak ook deze even mee.
5. Voeg de tomatenpuree toe en een scheut water, tot de saus de gewenste dikte heeft.
6. Voeg de paprikapoeder, tijm, sambal en een aantal lepels ketjap manis toe naar smaak.
7. Laat de pilaf 10 minuten pruttelen. Voeg op het laatst de stukjes perzik toe.

0/5 (0 Reviews)