Pasta met zalm en broccoli

Benodigdheden (voor 4 personen):
350-400 gram pasta
600 gram broccoli, stronkjes
2 uien, gesnipperd
2 moten zalm (zonder huid), in blokjes
125 ml (kook)room of creme fraiche
sap van halve citroen
peper en zout

Bereiding:
1. Snipper de ui, snij de broccoli in kleine stukjes en snij de zalm in blokjes.
2. Bestrooi de zalmblokjes met zout en peper.
3. Kook de pasta samen met de broccoli in een ruime pan met kokend water. Kook in ongeveer 12 minuten gaar. Bij het afgieten wat kookvocht bewaren.
4. Verhit ondertussen wat olijfolie in een wok of braadpan. Fruit hierin de gesnipperde ui.
5. Voeg de zalmblokjes toe en bak in ongeveer 5 minuten gaar.
6. Voeg de room of creme fraiche toe en wat van het overgebleven kookvocht.
7. Roer de gekookte pasta en broccoli door het mengsel.
8. Voeg wat citroensap toe en eventueel nog wat extra zout en peper om het geheel op smaak te brengen.

0/5 (0 Reviews)