Pasta met zalm, spinazie en tomaat

Pasta met zalm, spinazie en tomaat

Vandaag deel ik met jullie een recept voor pasta met zalm, spinazie en tomaatjes. Een lekker en makkelijk gerecht wat bijna iedereen wel lust. Perfect voor een door de weekse dag als je geen zin of tijd hebt om lang in de keuken te staan.

Meestal kies ik in pastagerechten voor gerookte zalm. Toch is zalm in blik ook heerlijk om te gebruiken in je pasta. Zalm is een vette vis en daardoor erg gezond. Het zit vol met omega 3 vetzuren en vitamine D. De zalm van Princes is wild gevangen. Wilde zalm heeft een ruimer aanbod aan eten en bevat daardoor meer voedingsstoffen dan gekweekte zalm. Ook zijn er aan wilde zalm geen antibiotica en groeihormonen toegevoegd.

pasta met zalm

Kruidenroomkaas maakt het gerecht smaakvol en lekker romig. Uiteraard kun je ook crème fraiche gebruiken en zelf nog wat kruiden en knoflook er aan toevoegen.

De tomaatjes kun je in plaats van mee te bakken ook even roosteren in de oven. Als je tomaten in de oven roostert worden ze namelijk nog lekkerder en voller van smaak. Roosteren is heel gemakkelijk.  Je doet de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkelt ze met olie. Bak de tomaatjes 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 300 gram tagliatelle
  • 1 ui
  • 1 blik roze zalm van Princes (418 gram)
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 600 gram spinazie
  • 200 gram kruidenroomkaas
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui en snij de zalm in stukjes, haal eventuele graatjes er uit.
  3. Verhit een scheutje olie in een wok of hapjes en fruit hierin de ui.
  4. Voeg in delen de spinazie toe, tot deze is geslonken. Giet eventueel het overtollige vocht af. Roer de kruidenroomkaas er door heen. Bak de cherrytomaatjes en stukjes zalm even mee.
  5. Giet de pasta af en roer door het spinaziemengsel. Breng het geheel eventueel nog op smaak met zout en peper.
4/5 (4 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Gezonde frambozensmoothie

Gezonde frambozensmoothie

Ben je ook zo’n smoothie-smuller? Zo niet, dan moet je het zeker eens gezonde smoothie proberen. Smoothies zijn ontzettend lekker en heel gezond. Als ontbijt, lunch of tussendoortje. Ik maak ze meestal met plantaardig melk(bijv. amandelmelk), maar ook geitenmelk kan erg lekker zijn om te […]

Pasta met pompoen, champignons en saucijs

Pasta met pompoen, champignons en saucijs

Vandaag, zo vlak voor de kerst, een heerlijke pasta voor in de winter of herfst: pasta met pompoen, champignons en saucijs. Alleen al om te zien is het een superleuk gerecht. Het is ook nog eens makkelijk te maken en supergezond. Pompoen bevat namelijk veel […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *