Pasta met tomaten-mascarponesaus, gehaktballetjes en courgette

Benodigdheden (voor 4 personen):
400 gr gehakt
1 grote ui, gesnipperd
2 courgettes, in stukjes
1 teentje knoflook, geperst
1 pak gezeefde tomaten (tomata fritto) 500 gr
3-4 eetlepels mascarpone
1-2 theelepels basilicum/ rozemarijn/ oregano (een handje verse kruiden zijn ook lekker)
zout en peper

Bereiding:
1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
2. Kruid het gehakt met zout en peper en maak er gehaktballetjes van.
3. Bak de gehaktballetjes in een scheut olijfolie en bak rondom bruin.
4. Doe de ui en knoflook er bij en fruit deze even mee. Voeg op het laatst ook de courgettestukjes toe en bak deze even mee.
4. Giet de tomato fritto toe en breng aan de kook. Laat de saus 5-10 min zacht pruttelen.
5. Roer de mascarpone er door en voeg zout, peper en de kruiden toe.

Schep de saus over de pasta en strooi nog wat kruiden er over heen.

0/5 (0 Reviews)