Pasta met boerenkoolpesto en kip

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
2 a 3 kipfilets
1 bakje champignons
300 gr pasta
100 gr boerenkool (fijn)
1 teentje knoflook, geperst
100 gr parmezaanse kaas
75 gr walnoten in kleine stukjes
olijfolie
zout en peper

Hoe maak je het?
1. Snij de kipfilet in dunne plakken en bestrooi met zout en peper
2. Gril de kipfilets in ongeveer 12 minuten met een scheutje olijfolie in een grillpan. Voeg op het laatst de stukjes champignon ook toe, en gril deze even mee.
3. Kook ondertussen de pasta beetgaar in 14 minuten. Giet af en bewaar het kookvocht.
4. Maak een pesto van de boerenkool, knoflook, kaas, walnoten en 6 eetlepels olijfolie. Ik heb hiervoor een staafmixer gebruikt. Voeg tot slot 2 a 3 eetlepels kookvocht toe.
5. Meng de boerenkoolpesto door de pasta.

Serveer de pesto-pasta met de gegrilde kip en champignons.

0/5 (0 Reviews)