Pasta alla Norma

imgp3740

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
300 gram pasta
2 aubergines
2 x blik van 400 gr tomatenblokjes (of 12 romatomaten in kleine stukjes)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
200 gr ricotta
verse basilicum, in stukjes gesneden
zout en peper
olijfolie

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Maak knoflookolie van een paar lepels olijfolie met een uitgeperst teentje knoflook er door heen.
3. Snij de aubergines in dunne plakken (1/2 cm) en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met een kwastje met de knoflookolie. Bestrooi ze vervolgens met peper en zout. Bak de aubergineplakken in 15 minuten in de oven. Laat de plakken elkaar niet al te veel overlappen. Bak desnoods in 2 delen.
4. Fruit ondertussen de gesnipperde ui en andere teentje knoflook in een scheutje olijfolie.
5. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat een kwartier koken. Voeg tussentijds naar smaak basilicum, zout en peper toe.
6. Kook ondertussen de pasta beetgaar.

Serveer de pasta met de tomatensaus er op en de plakken aubergine. Verdeel daarover nog wat ricotta en garneer met basilicum.

0/5 (0 Reviews)