Pasta alla Norma met gegrilde aubergine

Pasta alla Norma met gegrilde aubergine

Deze week deel ik twee heerlijke recepten met jullie, met als hoofdingrediënt: aubergine. Aubergine is een bijzondere vrucht, oorspronkelijk afkomstig uit Myanmar. Het woord ‘aubergine’ is afgeleid van een woord dat ‘plant geneest winderigheid’ betekend. Of dat echt zo is weet ik niet, maar aubergine is wel gezond.

Het is een goede vleesvervanger, calorie-arm, bevat veel vezels en zit vol van mineralen zoals kalium, magnesium en vitamine B9. Aubergine mag niet rauw worden gegeten, deze vrucht bevat namelijk een giftige stof. De smaak komt het beste tot zijn recht als je ze voor de bereiding besprengt met olie en/zout en vervolgens bakt of grilt.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

300 gram pasta
2 aubergines
2 x blik van 400 gr tomatenblokjes (of 12 romatomaten in kleine stukjes)
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
200 gr ricotta
verse basilicum, in stukjes gesneden
zout en peper
olijfolie

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Maak knoflookolie van een paar lepels olijfolie met een uitgeperst teentje knoflook er door heen.
3. Snij de aubergines in dunne plakken (1/2 cm) en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met een kwastje met de knoflookolie. Bestrooi ze vervolgens met peper en zout. Bak de aubergineplakken in 15 minuten in de oven. Laat de plakken elkaar niet al te veel overlappen. Bak desnoods in 2 delen.
4. Fruit ondertussen de gesnipperde ui en andere teentje knoflook in een scheutje olijfolie.
5. Voeg de tomatenblokjes toe. Laat een kwartier koken. Voeg tussentijds naar smaak basilicum, zout en peper toe.
6. Kook ondertussen de pasta beetgaar.

Serveer de saus met de plakken aubergine en de pasta.

 

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Shakshuka met feta

Shakshuka met feta

Vandaag deel ik een vegetarisch recept van Shakshuka met jullie, aangezien het de Nationale Week Zonder Vlees is. Deze week is ingesteld om Nederlanders bewuster te maken van hun vleesconsumptie. Wist je dat je met een weekje zonder vlees de hoeveelheid water bespaart van maar liefst […]

Thaise gele curry

Thaise gele curry

Curry, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Na de rode en groene curry, nu een receptje voor gele curry. Gele curry smaakt een beetje naar kip kerrie, maar dan wat pittiger. Ik heb een erg lekkere kruidenpasta gevonden van fair trade, waarmee je een […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *