Pasta alla Norma met gegrilde aubergine

Pasta alla Norma met gegrilde aubergine

Deze week deel ik twee heerlijke recepten met jullie, met als hoofdingrediënt: aubergine. Aubergine is een bijzondere vrucht, oorspronkelijk afkomstig uit Myanmar. Het woord ‘aubergine’ is afgeleid van een woord dat ‘plant geneest winderigheid’ betekend. Of dat echt zo is weet ik niet, maar aubergine is wel gezond.

Het is een goede vleesvervanger, calorie-arm, bevat veel vezels en zit vol van mineralen zoals kalium, magnesium en vitamine B9. Aubergine mag niet rauw worden gegeten, deze vrucht bevat namelijk een giftige stof. De smaak komt het beste tot zijn recht als je ze voor de bereiding besprengt met olie en/zout en vervolgens bakt of grilt.

Vandaag een recept voor pasta alla Norma met gegrilde aubergine uit de oven: Pasta alla Norma

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Shakshuka met feta

Shakshuka met feta

Vandaag deel ik een vegetarisch recept van Shakshuka met jullie, aangezien het de Nationale Week Zonder Vlees is. Deze week is ingesteld om Nederlanders bewuster te maken van hun vleesconsumptie. Wist je dat? Wist je dat je met een weekje zonder vlees de hoeveelheid water bespaart […]

Thaise gele curry

Thaise gele curry

Curry, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Na de rode en groene curry, nu een receptje voor gele curry. Gele curry smaakt een beetje naar kip kerrie, maar dan wat pittiger. Ik heb een erg lekkere kruidenpasta gevonden van fair trade, waarmee je een […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *