Parmigiana ovenschotel met gegrilde groenten

Parmigiana ovenschotel met gegrilde groenten

Vandaag een receptje voor Italiaanse ovenschotel. Parmigiana is een namelijk een heerlijke ovenschotel uit Italie met tomatensaus, gegrilde groente en kaas naar keuze. Ik heb gekozen voor ricotta en parmigiano Reggiano.

Ik ben gek op ovenschotels, dus probeer er regelmatig eentje uit! Zo ook deze. De letterlijke betekenis van het Italiaans woord heb ik niet kunnen vinden. Wel kon ik achterhalen dat Parmigiana verwijst naar luiken van een Italiaans huis met dakpansgewijze latjes. Zo als je ook de groenten dakpansgewijs in de ovenschaal doet.

Afhankelijk van welke groente je gebruikt krijg je dan parmigiana di melanzana (met aubergine) of parmigiana di zucchine (met courgette). Ik heb gekozen voor kant en klare gegrilde groenten-mix. Dus werd het parmigiana di verdure grigliate oftewel parmigiana met gegrilde groenten.

Een heerlijk en gezond gerecht wat snel te bereiden is, waarbij de oven het meeste werkt doet. Lekker met een groene salade of met een stokbroodje om mee te dippen. Ook handig om de avond vooraf te maken. Dan trekken de smaken van de ovenschotel lekker in elkaar en hoef je uit je werk alleen nog maar de schotel in de oven te doen.

Parmigiana; gegrilde groenten; Italiaans

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 2 pakken gegrilde groenten (450 gram uit diepvries, ontdooid)
  • Passata di pomodoro ( 600 gr)
  • 250 gram riccota
  • 1 bol mozzarella, in stukjes gescheurd.
  • fijn geraspte kaas (grana padano bijvoorbeeld)
  • paneermeel
  • oregano

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verdeel 2 of 3 eetlepels passata met een lepel over de bodem van de ovenschaal.
  3. Leg 1/4 van de gegrilde groenten er op, schep 1/4 passata er op en bestrooi met de geraspte kaas. Maak zo nog drie lagen, maar eindig zonder de geraspte kaas
  4. Verdeel de ricotta over de laatste laag en vervolgens de stukjes mozzarella.
  5. Tot slot verdeel je de oregano er over en bestrooi je het met een laagje paneermeel.
  6. Zet de ovenschotel 45 minuten in de oven.
  7. Serveer met een groene salade of met een stokbroodje.

 

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Wereldgerecht: Kipfilet Romana met pasta

Wereldgerecht: Kipfilet Romana met pasta

Vandaag een recept voor kipfilet Romana, een heerlijk Italiaans pastagerecht met kip en paddenstoelen-roomsaus. Toen ik nog met pakjes en zakjes kookte, maakte ik regelmatig kipfilet Romana van Knorr. Ik ben dol op Italiaans eten, dus dit past helemaal in mijn straatje. Met dit makkelijke […]

Italiaanse ovenschotel met quinoa

Italiaanse ovenschotel met quinoa

Je kunt heerlijke salades maken van quinoa, maar ook in een ovenschotel is quinoa erg lekker. Dit recept is met gehakt, groenten en mozarella, maar je kunt het recept natuurlijk aanpassen naar eigen smaak. Maak bijvoorbeeld een vega-schotel zonder gehakt of gebruik prei in plaats […]



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *