Oosterse kip met mango, sperziebonen en rijst


Benodigdheden (voor 4 personen):
300 gr (basmati)rijst
400 gr kip, in blokjes
1 ui
300 gr sperziebonen, gedopt
1 rijpe mango, in stukjes
peper
komijn

Voor de woksaus:
3-4 el sojasaus (bijv. Shoyu bio van Manna)
1 el sesamolie
1 el agavesiroop

Bereiding:
1. Kook de rijst gaar in 10 minuten. Giet de rijst na 10 minuten af en laat nog 10 minuten met de deksel op de pan staan.
2. Kook ondertussen de sperziebonen beetgaar in 5 minuten.
3. Fruit de ui in een scheutje olie.
4. Bestrooi de kipfilet met zwarte peper en komijn en doe deze in de pan. Bak de kip rondom bruin en gaar.
4. Voeg de ingredienten voor de woksaus toe aan de kipfilet en bak even mee.
5. Voeg de stukjes mango en de gare sperziebonen toe en laat nog een paar minuten pruttelen.

Serveer het kipmengsel met de rijst.

0/5 (0 Reviews)