Oma’s gehaktbal, met een beetje extra pit

Oma’s gehaktbal, met een beetje extra pit

In de tijd dat ik op kamers woonde at ik heel vaak gehakt. Lekker goedkoop! Ik had de periode daarna dus even genoeg van gehakt en at het eigenlijk maar zelden. Zonde eigenlijk, want een balletje gehakt bij een ‘prakkie’ met aardappels en groente kan ontzettend lekker zijn.

Daarom ben ik kort geleden gaan experimenteren met het maken van een lekkere gehaktbal. Deze gehaktbal is zoals oma hem maakt! Maar dan met een beetje pit door de chilipoeder die ik er aan toe heb gevoegd.

oma's gehaktbal

Benodigdheden (voor 4 personen):
400 gram gehakt
1 ui, gesnipperd
2 eieren
2 el ketjap manis
1 tl chilipoeder
2 el grove mosterd
peper en zout
2-3 el beschuitkruimels of paneermeel
roomboter

Bereiding:
1. Bestrooi een bord met fijne beschuitkruimels of paneermeel.
2. Kneed het gehakt in een kom met een gesnipperd uitje, de eieren, ketjap manis, chilipoeder, mosterd, peper en zout.
3. Maak ongeveer 8 ballen van het gehaktmengsel en wentel de ballen tot slot in de beschuitkruimels of paneermeel in het bord.
4. Smelt de roomboter in een braadpan op hoog vuur. Wacht tot het schuim is weg getrokken en voeg daarna de gehaktballen toe. Bak de gehaktballen goed bruin aan alle kanten.
5. Voeg een blokje runderbouillon en 300 ml gekookt water toe. Wil je liever een krokante gehaktbal, dan voeg je geen bouillon en water toe of maar een kleine scheutje water. Je kunt de bouillon en wat gekookt water alsnog toevoegen als de gehaktballen gaar zijn en uit de pan zijn gehaald, dan heb je wel een lekkere jus Laat nog even koken en zet het vuur laag.
6. Laat de gehaktballen in 35 minuten gaar worden. Serveer de gehaktballen met gekookte aardappelen en groente.

0/5 (0 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Woensdag gehaktdag

Woensdag gehaktdag

Woensdag gehaktdag! Meestal denk je dan aan gehaktbal met jus, maar nee vandaag gehakt in een heerlijke ovenschotel! De combi van creme fraiche en tomato fritto maakt de ovenschotel lekker romig. Ik ben gek op ovenschotels, maar deze schotel is wel een van mijn favorieten! […]

A piece of cake

A piece of cake

Ik ben dol op hartige taart, maar ik maak het eigenlijk maar zelden. Het leek me altijd zo veel werk. Na het maken van deze taart heb ik besloten om het vaker te doen want met een goed recept is de taart zo gemaakt.. en […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *