Mini pizza tonijn van de BBQ

Mini pizza tonijn van de BBQ

Vandaag een recept voor mini pizza met tonijn, gemaakt op de barbecue. De tijd dat er op de barbecue alleen maar hamburgers, speklappen en kipspiesen lagen is zo goed als voorbij. Het is superfancy om naast een paar stukken vlees,ook vegaburgers, vispakketjes, groenten en fruit te grillen op de barbecue. Ook pizza kun je prima grillen/bakken op de barbecue. De mini pizza met tonijn zijn erg leuk en makkelijk om te maken. Je kunt ze prima vooraf al maken, maar je kunt er ook voor kiezen om mensen zelf hun pizzaatje te laten beleggen.

Ik heb gekozen voor een lekkere topping van tomatensaus, tonijn, geraspte kaas, kappertjes en ui. Maar uiteraard kun je de pizza beleggen zoals je wilt. Wel is het belangrijk om de pizza niet al te dik te beleggen, want dan wordt de bodem niet gaar. Voorwaarde om pizza op de barbecue te maken is wel dat de barbecue een deksel heeft, dat zorgt er voor dat de pizzaatjes beter garen. Zorg er ook voor dat de barbecue niet te heet is als je de mini-pizzaas bakt, want dan verbranden ze snel. Heb je geen zin om te barbecuen, dan kun je deze pizzaatjes ook gewoon afbakken in de oven. Bak ze dan in ongeveer 15 minuten af in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Wat heb je nodig?

 • pizzadeeg + tomatensaus (bijvoorbeeld van tante Fanny)
 • blikje tonijn Princess (ik had tonijn op basis van olie, maar water kan denk ik ook)
 • 1 rode ui, in halve ringen
 • kappertjes
 • geraspte kaas
 • oregano
 • evt. rucola
 • (olijf)olie

Hoe maak je het?

 1. Snij de lap deeg in 6 gelijke stukken.
 2. Knip 6 stukken aluminiumfolie en vouw ze dubbel (met de glanzende kant aan de buitenkant). Ze moeten zo groot zijn dat er 1 stuk deeg op past. Smeer of spray één kant in met olie. Leg de stukken deeg op de aluminiumfolie en vouw de randjes dubbel.
 3. Besmeer elk stuk deeg met een lepel tomatensaus. Beleg ze vervolgens met geraspte kaas, tonijn, kappertjes en rode ui. Strooi er tot slot nog wat oregano over heen.
 4. Leg de pizza’s op de barbecue. Zorg dat de barbecue niet al te heet is (ongeveer 170 graden). Sluit het deksel van de barbecue en bak de pizza’s in ongeveer 10 minuten gaar.
 5. Garneer eventueel met wat rucola.

 

5/5 (2 Reviews)

Vergelijkbare berichten

Broodje kipburger met tonnato

Broodje kipburger met tonnato

Vandaag een nieuw probeersel: kipburger tonnato van de BBQ . Vorige keer deelde ik met jullie mini-pizzaatjes van de barbecue. Vandaag een luxe kipburger van de barbecue. Wij hebben een Weber barbecue op gas, die super gemakkelijk is in gebruik. Een burger grillen is dus […]

Pasta carbonara met makreel en courgette

Pasta carbonara met makreel en courgette

Vandaag deel ik met jullie een heerlijk pasta-gerecht, namelijk pasta carbonara met makreel en courgette. Carbonara is een echt Italiaans gerecht wat oorspronkelijk komt uit Lazio. De naam carbonara verwijst naar de kolenbranders, die dit gerechtje vroeger tijdens hun schafttijd zouden eten. Het is een makkelijk gerecht met […]Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *