Mini appeltaartjes zonder suiker

Wat heb je nodig? (voor 4 kleine taartjes)
110 gr bloem
75 gr roomboter in blokjes
50 gr abrikozenjam (suikervrij, bijv. st dalfour)
2 kleine appels
25 gr rozijnen
kaneel
citroensap, 1 tl
evt noten, zoals fijngehakte walnoten of amandelschaafsel
zout

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Wel de rozijnen in wat warm water.
3. Meng met je handen de bloem, roomboter, jam en snufje zout tot een deegbal.
4. Zet in de koelkast om even te stijven.
5. Schil de appels en snij in stukjes. Meng met de rozijnen, kaneel en citroensap.
6. Vet de vormpjes in en bekleed met 3/4 het deeg.
7. Vul de vormpjes met het appelmengsel.
8. Maak sliertjes van het overige deeg en leg deze over het mengsel heen.
9. Bak de taartjes af in 30 minuten in de oven.
10. Bestrijk de taartjes met een beetje abrikozenjam, meteen als ze uit de oven komen.

Bestrooi de bodem evt met wat havermout, zodat het vocht uit de appels wordt opgenomen en je bodem knapperig wordt.

0/5 (0 Reviews)